Teleseniorer i Norrköping

Bilder från aktiviteter som genomförts under 2010


14 december 2010 - Adventskaffe

Adventskaffet på Vetekornet blev en skön paus i julstressen för sexton seniorer.

23 november 2010 - Fika på Vetekornet

Karin W rapporterar: I dag var vi sex stycken som kom till mötesplatsen men vädret var ju inte så inbjudande, så vi nöjde oss med att ta en fika på Vetekornet.

9 november 2010 - Besök på Visualiseringscenter C

Elva intresserade seniorer besökte Visualiseringscenter C.

26 oktober 2010 - Naturupplevelse vid Sörsjön


Annelie rapporterar:
Här kommer bilder från en underbar tisdag vid Sörsjön. Vi var 10 teleseniorer och en Hugo (hunden) som tog en långpromenad i skogen och därefter grillade vi korv och njöt.

12 oktober 2010 - Planeringsmöte

Vi var arton stycken som träffades på Vetekornet och kom överens om hösten program.

28 september 2010 - Naturupplevelse vid GlotternVi hade en underbar utflykt väster om Glottern. Herrarna inspekterade en kolarkoja, och det sprang massor av troll mellan träden.
Ett träd hade fallit över vägen medan vi vandrade runt.

Hälsar Annelie, ciceronen Christina, Dallas, Rolf, Paul och Gunnel (bakom kameran).


14 september 2010 - Brandkårsmuseet i Simonstorp

Dagens aktivitet hade lockat elva deltagare, och Lena guidade oss bland hästdroskor, stegbilar, brandsprutor och glänsande mässing.


25 maj 2010 - Giro d'Ensjön

Dallas rapporterar: Trots SMHI:s dystra prognos var det sex stycken som genomförde årets Giro d'Ensjön.

Innan start bestämde vi att regnet kommer tidigast kl 13.00. Vid målgången 12.45 kom de första dropparna.

11 maj 2010 - Besök på Strutsfarm på Vikbolandet

Besöket började med en rundvandring med Niclas som berättade om de fantastiska fåglarna för sjutton intresserade åhörare. Blev man alltför närgången kunde man få ett riktigt tjuvnyp. Till lunchen serverades både rökt och grillad struts. Vi åt och njöt.


27 april 2010 - Naturupplevelse vid DjurönKarin W rapporterar: Idag var vi åtta stycken som åkte till Djurön och hade en underbar förmiddag. Solen sken, fåglarna kvittrade och marken var täckt av blåsippor, vitsippor och vårlök. Fikat smakade som vanligt väldigt bra.


13 april 2010 - Marmorbruket

Det blev en utflykt med dubbelt innehåll denna strålande vårdag. Först visade Berndt Utter Marmorbruksmuseet och berättade om marmorbrukets historia. Sedan fick vi en fin naturupplevelse i Kolmården. Eftersom endast fjorton personer fick plats i bilarna, fick Dallas stanna hemma.


30 mars 2010 - Naturupplevelse vid SörsjönKarin W rapporterar: Idag var vi 5 st + Hugo, en trevlig boxer, som tog en promenad i det vackra vädret. Monica och Paul hade med sig korv som de grillade och sedan delade med sig av till oss andra. Vi hade en härlig förmiddag.


9 mars 2010 - Besök på SkolmuseetTjugoen förväntansfulla elever träffades på skolgården innan dagens lektion med "fröken" Anna-Greta Essy-Ehsing började.


23 februari 2010 - Besök på Våffelmakeriet


9 februari 2010 - Studiebesök på SMHIBerit och Lars-Erik berättade om SMHI:s verksamhet och visade hur en väderprognos blir till för tjugo intresserade Teleseniorer.


26 januari 2010 - Vinterpromenad i Åbackarna

Dallas rapporterar: OTROLIGT!!! Trots kylan var vi tio tappra som vandrade Åbackarna runt. Eftersom de flesta är i god kondition utökades promenaden som gick via Bergsbron.


En långvandring sliter på kroppen, därför är det viktigt med vila. Ett tips är att gå ner på knä för snabbare återhämtning.


Det fanns både vatten och is, men ändå ingen som ville bada eller åka skridskor.


12 januari 2010 - Planeringsfika på VetekornetNitton planerare bidrog till att vårens program blir omväxlande och innehållsrikt.Senast uppdaterad 2010-12-14 av Karin Selldin © Teleseniorer i Norrköping